نظر شما چیست؟

معرفی کتاب آرایشگران

با توجه به این که فقه تبیین برنامه زندگی بر اساس ثقلین است؛ فقهای شیعه برای بهینه‌سازی زیبایی در زندگی زنان و مردان مسلمان احکامی تدوین نموده‌اند که در ابواب مختلف فقهی انعکاس دارد. از طرف دیگر الحاد و شرک با ترویج فرهنگ تبرج یعنی نمایش زیبایی در منظر نامحرمان در صدد ارائه الگوی رقیب برای مدل متقن برنامه فقه است. کتاب آرایشگران، اثر گردآورنده علی رحیمی اقدم؛ در دو بخش و یازده فصل به نگارش درآمده است که به عناوین و موضوعاتی نظیر؛  آداب آرایشگران مردانه و زنانه، اعمال مستحب قبل از رفتن به بازار، استحباب ذکر خدا در بازار، کاسب محبوب در نزد خدا، روش پیامبر، آداب ریش و سبیل، آموزش آرایشگری، احکام سبیل، احکام آرایش و تغییر قیافه گریم و آرایش بازیگران، احکام آرایشگری و قانون محاسبه نرخ آرایش و غیره پرداخته و به بررسی و تحلیل آن‌ها می‌پردازد.

گزیده کتاب آرایشگران

فصل ششم: احکام آرایش و تغییر قیافه
گریم و آرایش بازیگران

۱۵۶. استفاده زنان بازیگر از انواع کرم و لوازم آرایشی برای بازی در تئاتر یا فیلمی که توسط مردان هم دیده می‌شوند، جایز است؟

ج: اگر آرایش توسط خود آنان یا زنان و یا یکی از محارم ایشان صورت بگیرد و فسادی هم بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد و در غیر این صورت جایز نیست. البته صورت آرایش شده باید از نامحرم پوشانده شود.

۱۵۷. گریم کردن مردان توسط زنان و بالعکس، جهت بازی در تئاتر یا فیلم، جایز است؟

ج: جایز نیست.

فریب در آرایش

۱۵۸. اگر به خاطر مراسم خواستگاری مشتری از آرایشگر بخواهد او را گریم نماید به گونه‌ای که مشکلات ظاهری پوستش دیده نشود، آیا این کار شرعاً اشکال دارد؟ پول دریافتی آرایشگر در مقابل این کار، چه حکمی دارد؟

ج. چنانچه به قصد تدلیس و فریب دیگران باشد، جایز نیست.
۱۵۹. معنای تدلیس و مکرو فریب در اصناف و صنف آرایشگری چیست؟

ج. تدلیس به معنای خدعه و فریب است. البته نه هر خدعه‌ای، بلکه مقصود پوشاندن عیب یا اظهار کمال در شیء یا کسی است که آن کمال را ندارد، یا اظهار و نشان دادن وصفی که انسان به آن راغب است در حالی که واقعاً آن وصف وجود ندارد؛ یا مخفی کردن وصفی که رغبتی به آن نیست. مثلاً زن یا مرد پیری را طوری آرایش کنند که مثل زن یا مرد ۲۵ ساله شود.

۱۶۰. معیار تشخیص تدلیس در آرایشگری و مانند آن چیست؟

ج. معیار تشخیص تدلیس آن است که عرف آن را تدلیس بداند.

۱۶۱. آیا خانم‌های مجرد می‌توانند با آرایش و با استفاده از کلاه گیس و یا پوشیدن لباس‌های شیک در مجالس ویژه بانوان حاضر شوند و قصدشان این باشد که با جلب توجه قرار دادن دیگران برای خود خواستگار پیدا کنند؟

ج. فی نفسه مانعی ندارد.

۱۶۲. رنگ کردن همه و یا قسمتی از مو به نیت جلب توجه دیگران در مجالس بانوان برای ازدواج، جایز است؟

ج. فی نفسه مانعی ندارد

۱۶۳. آیا انجام هرگونه آرایشی در مواردی مانند خواستگاری، تدلیس است یا آرایش‌های معمولی و متعارف، تدلیس به حساب نمی‌آید؟ به طور کلی، چه نوع آرایشی، پوشاندن واقعیت به حساب می‌آید و اصولاً تشخیص آن به عهده کیست؟

ج. تدلیس یعنی پنهان نمودن عیب یا چیزی را برخلاف یا بهتر از واقع نشان دادن به قصد فریب دادن دیگری است و صرف آرایش تدلیس محسوب نمی‌شود و تشخیص این‌گونه امور به عهده عرف می‌باشد.. .

صفحات کتاب :
180
کنگره :
BP۱۹۰‭‬‭‬‭‬
دیویی :
‏‫‬‬‮‭۲۹۷/۳۷۲
کتابشناسی ملی :
6118641
شابک :
‫‬‬‮‭978-964-304-798-6
سال نشر :
1399

کتاب های مشابه آرایشگران