امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
25,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب تدبیر هزینه و درآمد در خانواده اسلامی

کتاب تدبیر هزینه و در آمد در خانواده اسلامی، نوشته مجید رضایی‌دوانی توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

آگاهی از اقتصاد خانواده و کیفیت تعامل اعضای آن با یکدیگر برای هر خانواده‌ای لازم است و جوانان با اطلاع از این امور می‌توانند زندگی مناسب‌تری شروع کنند و حقوق همسر و فرزندان خود را بیشتر مراعات کنند. کتاب تدبیر هزینه و در آمد در خانواده اسلامی، در جهت تبیین دستورهای مکتب قرآن و اهل‌بیت در مورد ابعاد اقتصاد خانواده است و با استفاده از ادبیات علم اقتصاد این امر را انجام می‌دهد.

مطالب در محورهای جایگاه و پیشینه اقتصاد خانواده، اصول و مبانی اقتصاد خانواده، برنامه‌ریزی، کسب درآمد، هزینه‌کرد و مصارف، خانواده و دولت و پس‌انداز و سرمایه‌گذاری آمده است. مخاطب کتاب تدبیر هزینه و در آمد در خانواده اسلامی، جوانان دختر و پسری است که تعالی روح و موفقیت در زندگی و تحصیل و کار را با هم طلب می‌کنند و برای وصول به آن تجربه خانواده‌های موفق دینی همچون خدیجه (س) و رسول خدا (ص) و فاطمه (س) و علی (ع) را هدف خود می‌دانند.

گزیده کتاب تدبیر هزینه و درآمد در خانواده اسلامی

خانواده کوچک‌ترین واحد اجتماعی است که معمولاً شامل پدر و مادر و فرزندان است؛ البته ممکن است خانواده تک‌نفره تا چندین‌نفره باشد، ولی امروزه عمدتاً خانواده با هسته‌ای (متشکل از پدر و مادر و فرزندان) مطرح است. از سویی خانواده در اسلام پایـه اصلی اجتماع است و بر حفظ و ارتقای کیفیت آن سفارش بسیار شده است.

صدها آیه و حدیث در مورد شکل‌گیری خانواده و ارزش معنوی ازدواج و منفوربودن طلاق، حقـوق اعضای خانه، عبادی بودن کار در خانه، ارزش فرزندداری، لزوم کار برای تأمین هزینه‌های رفاهی خانواده، مطلوبیت توسعه زندگی و بهره‌مندی از مواهب و نعمت‌های الهی، تنظیم برنامه زندگی و شرایط مصرف و امور دیگر آمده است.

بر خلاف تجربه چند قرن اخیر که توسعه کشورها به بهای فراموش شدن ارزش‌های انسانی در امر خانواده شد، نظام سرمایه‌داری همه زندگی را با معیار سود وزیان اقتصادی سنجید، فرزنددار شدن وعلاقه‌مندی افراد هم براساس میزان سود و زیان والدین تحلیل شد و اقتصاد اصل و پایه همه تصمیم‌گیری‌ها گردید.

خانواده در مکتب اسـلام، پایـه ارتقـای روحی و تکامل انسان و زمینه رشد معنوی و شـکل گرفتن روحیات اجتماعی، ایثـار و گذشت و... است و در مسیر توحید قرار می‌گیرد. بعد اقتصادی خانواده در این مسیر معنا می‌یابد و براساس آن تعریف شده اسـت. آگاهی از اقتصاد خانواده و کیفیـت تعامـل اعضای آن با یکدیگر برای هر خـانواده‌ای لازم اسـت و جوانـان بـا اطلاع از ایـن امور می‌توانند زندگی مناسب‌تری شروع کنند و حقوق همسر و فرزندان خود را بیشتر مراعات نمایند.

صفحات کتاب :
153
کنگره :
‏‫‭TX۱۴۵‬‬
دیویی :
‏‫‭۶۴۰‬‬
کتابشناسی ملی :
8681294
شابک :
‏‫‬‭‫‭978-600-159-439-7‬‬
سال نشر :
1401

کتاب های مشابه تدبیر هزینه و درآمد در خانواده اسلامی